Blog

HomeBusinessJoy & Wit – Our Studio

Joy & Wit – Our Studio

The Joy & Wit Studio is my personal haven – a home away from home where I can allow my creativity to come alive and I can help others spark their own imagination. I can’t even begin to explain how excited and refreshed I feel about our new space – a small barn-like building sitting right on the town line between Granby and Simsbury. When I saw the space I knew it could become the perfect “crafting shed” that I could make my mark on and bring projects to life.

The first thing I did in the space was paint. I love adding character to my spaces with some fresh color. Paint is so simple to add but makes such a big, bold statement. I chose a dark, deep blue. I love blue as a backdrop color and have come to think of this shade as a favorite pair of jeans, you know the ones that just fit you just right and can be dressed up or down?  I love that this color can be a playful backdrop with summer hues of orange, lime, lemon and watermelon, or can evoke feelings of coziness and fall with deep burgundies, rusts and browns as Autumn creeps in.  I really wanted a color that was memorable and versatile and I was quite excited to find it in the hue in Cathedral by Behr.

 

I love that this color can be a playful backdrop with summer hues of orange, lime, lemon and watermelon, or can evoke feelings of coziness and fall with deep burgundies, rusts and browns as Autumn creeps in.

 

I knew that the studio should be as inspiring as the crafts that we come here to create, so I wanted to feature the art itself throughout the studio. My goal was to share current past and upcoming artwork in a way that would both inspire and excite others as they developed their own DIY creations.  More so I wanted to ensure the materials to create were both accessible, easy to find and attractive.  It was so fun pulling old pieces such as reclaimed wooden apple crates, old wooden tool boxes, discarded paint cans and old wooden shelving along with some new materials to display the art, the mediums and crafting materials throughout the shop.  It was an ongoing process that was adjusted at times for function and at others for visual effect that has led to a space that I truly feel is an extension of my home…. minus some dog hair and discarded sippy cups, that is.

 

 

 

No Comments

POST A COMMENT